Hendriks&Hond

"Leren gaat niet vanzelf, daar moet je wat voor doen. Helemaal als het over jouzelf gaat. Samen met een hond gaan we hiermee aan de slag".

Counseling

Wanneer je voelt dat er iets mist in je omgeving, maar je weet niet precies wat? Wanneer je voor een uitdaging staat, maar je ziet er tegenop? Dan kan je door middel van mijn sessies met honden over jezelf zaken te weten komen die je nog niet weet en die dan gebruiken om je beter te voelen. Door met honden te werken, krijg je feedback en signalen terug die vanuit jezelf komen. Honden laten namelijk zien hoe je je écht voelt. Door middel van de sessies wordt het mogelijk om sterker in je schoenen te staan, kan je voor jezelf beter doelen stellen en deze dan ook bereiken.

Samen met jou bepalen we hoe de sessies eruit gaan zien. Wat wil je bereiken? Wat wil je over jezelf te weten komen? Hoe kijk je nu echt tegen zaken aan? Vragen die je samen met de hond je jezelf gaat stellen en samen met je hond gaat beantwoorden. Kortom, een hele andere manier om naar je eigen "ik" te kijken.

Team building

Welke doelen wil je met je team behalen? Hoe wil je dit gaan doen? Met welke mensen wil je deze doelen halen? Hoe kun je ze hierbij helpen?Hoe laat je het team beter samen werken?

Door mensen beter gebruik te laten maken van hun kernkwaliteiten, merk je vaak dat deze mensen beter gaan samenwerken als team. Maar hoe haal je die kernkwaliteiten naar boven bij je mensen? Hendriks&Hond verzorgt workshops op locatie in Nederland voor bedrijven die met hun medewerkers beter willen samenwerken. De honden gaan hier een hele belangrijke rol in spelen, want zij gaan de medewerkers helpen om zichzelf beter te leren kennen en zich bewust te worden van hun kwaliteiten. 

Hendriks&Zorg

"Aaibare zorg" wordt het ook wel genoemd. Honden die samen met een begeleider in zorginstellingen de patiënten en het verplegend personeel ondersteunt. Zeker in deze tijden van hoge werkdruk kan Hendriks&Hond helpen om deze te verlagen en de werksfeer te verhogen. De patiënten en bewoners krijgen frisse en vernieuwende aandacht, waardoor het plezier en vrolijkheid op de afdelingen toeneemt. Voor de zorginstelling een welkome daling in het ziekteverzuim en de kosten. Neem contact op om hier meer informatie over te verkrijgen.

    Hendriks&Veteranen

    In 1993 ben ik als dienstplichtig militair uitgezonden geweest naar Bosnië tijdens de burgeroorlog aldaar. Naast de mooie herinneringen zijn er ook nare ervaringen geweest. Deze heb ik uiteindelijk met familie en professionele hulp een goede plek weten te geven. In die tijd waren hulphonden voor veteranen nog niet bekend. Nu probeer ik samen met mijn hond een aantal dagen per jaar een mooie dag voor veteranen te organiseren, waarop ze hun ervaringen delen en verwerken. De hond helpt hen hierbij en veteranen die op een wachtlijst staan voor een hond kunnen dan eens oefenen.

    Dog Assisted Coaching

    Bij Hendriks&Hond werken we volgens de internationale richtlijnen welke door ESAAT/ISAAT zijn vastgesteld. Deze richtlijnen zijn ook in het Nederlands vertaald (IVA). Ik heb mijn opleiding Dog Assisted Coaching doorlopen bij een erkend opleidingsinstituut (www.pets4care.nl) en Hendriks&Hond is aangesloten bij AAIZOO. Hiermee leggen we de basis voor professionele coaching activiteiten en willen we onze cliënten de optimale dienstverlening bieden. Mijn hond Montifaud (Monti) is eveneens gecertificeerd en wij werken met grotere groepen altijd met gecertificeerde honden. De veiligheid en gezondheid van onze honden staat voorop en ik bespreek graag vooraf de omstandigheden waaronder de sessies plaatsvinden. Hiermee kunnen we een hele plezierig en leerzaam proces ingaan, waarmee de deelnemers veel baat bij gaan hebben.